Prima   -  Noutăți - PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN: „CONSTRUIM O MOLDOVĂ CARE SĂ ARATE EUROPEANĂ DE LA NORD LA SUD, ÎN CELE MAI MICI SATE ȘI CELE MAI MARI ORAȘE”

PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN: „CONSTRUIM O MOLDOVĂ CARE SĂ ARATE EUROPEANĂ DE LA NORD LA SUD, ÎN CELE MAI MICI SATE ȘI CELE MAI MARI ORAȘE”

14.03.2024   176 accesări  

Prim-ministrul s-a referit la cele 850 de proiecte finalizate în ultimii doi ani, cu suportul partenerilor externi și a finanțărilor europene, menționând că, în anul curent, mai urmează alte 500 de proiecte. Potrivit premierului, au fost construite și reabilitate circa 530 de km de drumuri naționale, regionale și locale, 57 de poduri, peste 478 de km de rețea de apă și canalizare și aproape 300 de km de rețea de iluminat stradal. De asemenea, au fost renovate circa 200 de școli și grădinițe, 28 de case de cultură, iar în modernizarea instituțiilor medicale s-au investit peste 2 miliarde de lei, ceea ce a permis dotarea tuturor spitalelor raionale din țară.

„Aceste cifre înseamnă mii și zeci de mii de oameni concreți, care au condiții mai bune de viață: 30 de mii de gospodării, adică peste 120 de mii de oameni cu acces la apă potabilă sau canalizare, circa 75 de mii de copii care merg în școli și grădinițe renovate, 1.200 de membri ai colectivelor artistice care pot promova tradițiile noastre și aproape 200 de mii de oameni care merg pe străzi iluminate”, a menționat șeful Executivului.

În următorii ani se va încheia construcția unor drumuri importante care leagă țara noastră de Uniunea Europeană, a podurilor rutiere și reabilitarea căii ferate. În același timp, vor fi implementate proiecte noi de eficiență energetică, vor continua investițiile în producția energiei verzi, în educație și medicină.

„Uniunea Europeană demonstrează repetat, inclusiv prin fondurile imense cu care ne susține, că își dorește să construim împreună o Moldovă europeană, cu infrastructură europeană. Construcția Moldovei nu este un proces de o zi sau două. Acest proces durează și e nevoie de fiecare, vom reuși să construim o Moldovă care să arate europeană de la nord la sud, în cele mai mici sate și în cele mai mari orașe, doar dacă toată țara pune umărul”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

 
Arrow Prev

      

Arrow Next