Prima   -  Noutăți - Inițierea procesului de elaborare a cererii de finanțare pentru construcția sistemul de canalizare din s. Bîc, com. Bubuieci

Inițierea procesului de elaborare a cererii de finanțare pentru construcția sistemul de canalizare din s. Bîc, com. Bubuieci

26.02.2024   339 accesări  

A fost inițiat procesul de elaborare a formularului cererii de finanțare pentru implementarea proiectului de construcție a sistemului centralizat de canalizare în s. Bîc, comuna Bubuieci.

La moment, locuitorii din s. Bîc sunt cei mai afectați de consecințele amplasării stației de epurare a orașului Chișinău în imediată apropiere a localității.

Mai mult de atât, locuitorii, agenții economici și instituțiile publice colectează apele uzate/menajere în fântâni improvizate sau fose septice, ceea ce intensifică și mai mult poluarea mediului din zonă.

Proiectul propus, are ca obiectiv acoperirea întregului sat cu sistem centralizat de canalizare, totodată va oferi posibilitatea conectării și întovărășirilor pomicole. Aproximativ 3680 de case de locuit vor beneficia de această infrastructură esențială.

Conform proiectului, vor fi construite trei stații de pompare și aproximativ 7 km de rețea de canalizare.


 
Arrow Prev

      

Arrow Next